Äppelpaj med glass eller vaniljsås
DATUM: 2013-09-20 | TID: 23:40:08 | KATEGORI: Bakning, Mat & Recept | 0 Kommentarer
Recept för 10-12 port
250 g margarin
6 dl mjöl
1,75 dl socker
1 tsk kanel, eller mindre om man vill
3-4 äpplen
Socker + kanel, valfri mägnd.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en pajform.
Blanda mjölet och sockret.
Skiva sedan margarinet i små små tärningar (smidigast så) och blanda det med mjölet och sockret.
Blanda tills degen blir smulig och smaka gärna av med lite extra socker efter egen smak.
Blanda mjölet och sockret.
Skiva sedan margarinet i små små tärningar (smidigast så) och blanda det med mjölet och sockret.
Blanda tills degen blir smulig och smaka gärna av med lite extra socker efter egen smak.
Blanda sedan i kanelen i smuldegen.
Blanda socker med lagom mängd kanel i en seperat skål.
Skala och skiva äpplena i skivor och fördela dem i formen.
Häll sedan socker & kanelblandningen över äpplena och fördela slutligen smuldegen jämnt över äpplena.
Ställ in den i mitten av ugnen, låt den gräddas i ca 10-15 minuter.
Servera med kall glass eller vaniljsås.
Skala och skiva äpplena i skivor och fördela dem i formen.
Häll sedan socker & kanelblandningen över äpplena och fördela slutligen smuldegen jämnt över äpplena.
Ställ in den i mitten av ugnen, låt den gräddas i ca 10-15 minuter.
Servera med kall glass eller vaniljsås.
Kommentarer
Trackback