Äppelpaj med glass eller vaniljsås

DATUM: 2013-09-20 | TID: 23:40:08 | KATEGORI: Bakning, Mat & Recept | 0 Kommentarer
 
 
 
 
Recept för 10-12 port
 
250 g margarin
6 dl mjöl
1,75 dl socker
1 tsk kanel, eller mindre om man vill
3-4 äpplen
 
Socker + kanel, valfri mägnd.
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en pajform.
Blanda mjölet och sockret.
Skiva sedan margarinet i små små tärningar (smidigast så) och blanda det med mjölet och sockret.
Blanda tills degen blir smulig och smaka gärna av med lite extra socker efter egen smak.
Blanda sedan i kanelen i smuldegen.
 
Blanda socker med lagom mängd kanel i en seperat skål.

Skala och skiva äpplena i skivor och fördela dem i formen.
Häll sedan socker & kanelblandningen över äpplena och fördela slutligen smuldegen jämnt över äpplena.
Ställ in den i mitten av ugnen, låt den gräddas i ca 10-15 minuter.

Servera med kall glass eller vaniljsås.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0