BF3a 06-09

DATUM: 2012-10-21 | TID: 19:02:00 | KATEGORI: Det kallas livet | 0 Kommentarer
 
Haha ja hittade denna i bland mina gamla skolkataloger, hittade även denna berättelse på gamla [Som ni hittar här!] bloggen som handlar om klassen BF3a 06-09.


Redan första dagen i den nya klassen, hösten 2006, så viste vi att vi inte var en vanlig klass.
Då visste vi inte, som tur var, allt som vi skulle få gå igenom tillsammans.
Med hård träning + Jonas, "massor" av armhävningar, situps och gött mos så är vi en relativt sammansvetsad klass i slutet av trean.
Vi har tappat några kära klasskamrater men det har också tillkommit några nya till oss.
Tidigt såg vi ett samband i klassen. Majoriteten kom från Borgsmoskolan och Vikbolandsskolan och resten av klassen kom från olika skolor. därefter blev det tre uppdelningar i klassen som blev kallade för Borgsmo, Vikbo/Lantisarna och Resten. Men det hindrade inte oss från att umgås över "gränserna".
Ett annat samband vi såg var att exakt hälften av klassen hade haft, hade eller skulle få tandställning. Vi kallade oss själva Haga Tågstation !
"Traditionen" är att man i Barn och Fritid blir gravid under åren. Vår klass fick läsa oss det redan från början att "det viktigaste är inte att delta utan att vinna, och vinna stort".
Det gjorde vi då vi hade en som var gravid redan i ettan. Det blev en pojke :)
Hur hänger Landstinget och sjukvård ihop?
Vi deltog i ett projekt under slutet av första året. Där hade vi en projektledare som får alla i klassen att rysa när man idag nämner hans namn.
Då blev vi mediaexperter eftersom vi skulle intervjua personer som intresserade oss sedan filma in allt för att göra en film. Ett tag undrade vi vilket program vi gick egentligen, Barn och fritid eller Media?
Det blev en tuff period för elevkommissionen med både TV och tidningar men med ett avslut där vi tog Landstingets politiker på pulsen.
Tack och lov att det skulle bli sommarlov efter projektets slut, (vi behövde lite tid från varandra, annars hade BF1a inte fortsatt att existera längre)
Filmerna blev vi lovade att få hemskickade till avslutningen, till mitten av sommaren, till jul.
Men projektledaren sa ju i för sig aldrig vilket år. Men vi hoppas lite på en Studentpresent :)

2an var ett år som gick riktigt fort men vi lärde oss bland annat att bli bra ledare genom en aktivitetsdag med barn i skolåldern. En liten eloge till oss som faktiskt fixade med allt själva med handledning av våra lärare.
Men det var inte riktigt Bf2a´s år. Mycket prat om varandra, men ingen är egentligen förvånad när man är en klass med 25 tjejer och 6 killar!
Vilda diskussioner är vi väldigt bra på. I stort sett alla tycker att just deras åsikt är viktig och står för vad man säger, fast det är ju egentligen bra egenskaper.

Trean var det året vi fann varandra. Trots långa skoldagar, för vissa, kan vi inte få nog av gemenskapen. Därför tar vi tillfälle till akt att ses "ute" så ofta som möjligt. Väl "ute" kan vad som helst hända t ex borttappade mobiler, spruckna byxor, ovälkomna fläckar och mycket mycket mer . . .
Nu nalkas Studenten och vår uppgift är väl främst att försöka komma ihåg Studentveckan :)

De här tre åren är något vi aldrig kommer att glömma. Vi har ju hört att vi är bästa klassen !!!

Och vi tycker lite synd om er som inte fått lära känna oss !! =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0